7 okt. 2021

32 Limburgse gemeenten testen vandaag BE-Alert. En ook wij doen mee!

32 steden en gemeenten in Limburg doen vandaag mee met de nationale test BE-Alert. Meer info en een overzicht van deelnemers vind je hier: https://www-zdip4yv.sitepreviewer.be/be-alert. Veel succes aan iedereen!

Ook wij met dienst Noodplanning en Crisisbeheer Limburg versturen vandaag berichten op de plaatsen waar de lokale besturen zelf niet testen. Het gaat over volgende gemeenten: As, Dilsen-Stokkem, Genk, Halen, Hechtel-Eksel, Herstappe, Hoeselt, Kinrooi, Voeren en Zonhoven. Zie ook het kaartje hieronder.

 

Vogelgriep: bewakingszone

Naar aanleiding van de aanwezigheid van vogelgriep in de gemeente Zoutleeuw, heeft het Voedselagentschap (FAVV) een bewakingszone ingesteld van 10 km rond de haard.

Lees meer »

Risico natuurbrand: code geel

De verwachte hoge temperaturen voor de komende dagen en ook de voorspellingen voor volgende week zorgen er voor dat het risico op natuurbrand toeneemt. Daarom wordt vandaag opgeschaald naar code GEEL.

Lees meer »

Code oranje wegens hitte

Omdat er voor zaterdag temperaturen van 35 graden of meer worden voorspeld, heeft het KMI code oranje afgekondigd voor de provincie Limburg.

Lees meer »

© 2022 Federale diensten van de gouverneur. Alle rechten gereserveerd.

Disclaimer en privacybeleid