18 september 2024

Provinciale oefening 'Jota'

Een vliegtuig crasht op de VIP-tent tijdens de Sanicole Airshow… Wat gebeurt er dan? 👀✈️
 
Dat was het scenario waarmee de hulpdiensten gisteren tijdens de provinciale oefening geconfronteerd werden. Samen met 230 figuranten, simulanten en een grootschalige inzet van hulpverleners, werd een realistisch incident nagebootst dat ons testte op crisisbeheer, samenwerking en communicatie. Het was aan de hulpdiensten, de medewerkers van de Sanicole Airshow, het lokaal bestuur Hechtel-Eksel, het psychosociaal netwerk, en ons team van Dienst Noodplanning en Crisisbeheer Limburg om dit tot een goed einde te brengen.
 
De oefening bracht enkele leerpunten aan het licht, die we beschouwen als waardevolle kansen om de aanpak verder te verfijnen.
We willen iedereen bedanken die een bijdrage leverde aan deze oefening. In het bijzonder het scenarioteam, voor de maandenlange voorbereiding, de oefenbegeleiding en evaluatoren, alle deelnemers, alle simulanten en figuranten,… 
 
Kortom: aan iedereen een welgemeende dankjewel! 🙌
 
De toegevoegde foto’s bevatten gesimuleerde verwondingen. Alles is volledig in scène gezet voor de oefening en dus niet echt!