27 jan. 2022

Dag van het Noodnummer 112

Naar aanleiding van de Dag van het Noodnummer 112 bracht gouverneur Jos Lantmeeters een bezoek aan de Limburgse noodcentrales voor een kijkje achter de schermen.

 

Bijzonder is dat Limburg de enige provincie is waar de noodcentrales voor brandweer/ambulance (112) en politie (101) op één fysieke locatie samenzitten. Dit heeft een belangrijke meerwaarde, omdat bijkomende hulp van andere hulpdiensten meteen kan worden ingeroepen. Op die manier kan de hulpverlening nog sneller en juister verlopen.

Verder was er ook aandacht voor de 112-app. Daarmee kan je met enkele tikken op je smartphone de juiste nooddienst bereiken en meteen allerlei nuttige info met hen delen, zoals je persoonlijke gegevens en je exacte locatie op basis van GPS. Zo kan je vermijden dat er kostbare tijd verloren gaat, zeker wanneer je in paniek bent. Je kan de app downloaden via onderstaande links.

 

Tot slot willen we van deze gelegenheid gebruik maken om de mensen van de noodcentrales te bedanken om 24u/24u en 7d/7d mee te zorgen voor onze veiligheid!

 
 
 

Links naar de app: Apple Store Google Play

Reddingsstrook

De reddingsstrook is bij 4 op 5 bestuurders gekend, maar de praktijk toont aan dat de reddingsstrook nog te weinig gevormd wordt. Lees hier meer.

Lees meer »

© 2022 Federale diensten van de gouverneur. Alle rechten gereserveerd.

Disclaimer en privacybeleid