1 juni 2022

In de kijker: E-loket 1722

Naar aanleiding van de intense onweers- en neerslagzone die op 20 mei over Limburg trok, zetten wij vandaag het e-loket 1722 in de kijker.

Sinds 1 augustus 2017 bel je het nummer 1722 tijdens storm of wateroverlast als je de brandweer nodig hebt, maar er niemand (potentieel) in levensgevaar is. Een andere mogelijkheid is om via het e-loket op www.1722.be een aanvraag in te dienen. Die wordt onmiddellijk doorgegeven aan de brandweerdiensten. Op deze manier vermijd je eventuele (lange) wachttijden aan de telefoon. In de meeste gevallen zal dit de snelste manier zijn om je aanvraag tot bij de hulpdiensten te krijgen.

Bij nood aan dringende interventies zoals water in het bewoond gedeelte van je huis, brand, het wegwaaien van een dak enzoverder, bel je wel naar 112.

Opgelet: het e-loket 1722 wordt enkel geactiveerd naar aanleiding van uitzonderlijke weersomstandigheden. Indien het e-loket niet actief is en je toch niet-dringende hulp nodig hebt, dan kan je 112 bellen
.

Reddingsstrook

De reddingsstrook is bij 4 op 5 bestuurders gekend, maar de praktijk toont aan dat de reddingsstrook nog te weinig gevormd wordt. Lees hier meer.

Lees meer »