15 okt. 2021

Internationale Dag van het Handen Wassen

Vandaag is het de Internationale Dag van het Handen Wassen. Iets dat we het voorbije anderhalf jaar allemaal meer dan ooit hebben gedaan! Als kind leerden we eigenlijk al hoe belangrijk het is om regelmatig onze handen te wassen: voor het eten, na elk toiletbezoek… De handen van mensen zijn namelijk voor virussen en bacteriën de perfecte manier om zich te verspreiden. Regelmatig je handen wassen blijft dan ook een goede manier om ook ziektes zoals verkoudheden en de griep te voorkomen, zeker in deze tijd van het jaar!

Vogelgriep: bewakingszone

Naar aanleiding van de aanwezigheid van vogelgriep in de gemeente Zoutleeuw, heeft het Voedselagentschap (FAVV) een bewakingszone ingesteld van 10 km rond de haard.

Lees meer »

Risico natuurbrand: code geel

De verwachte hoge temperaturen voor de komende dagen en ook de voorspellingen voor volgende week zorgen er voor dat het risico op natuurbrand toeneemt. Daarom wordt vandaag opgeschaald naar code GEEL.

Lees meer »

Code oranje wegens hitte

Omdat er voor zaterdag temperaturen van 35 graden of meer worden voorspeld, heeft het KMI code oranje afgekondigd voor de provincie Limburg.

Lees meer »

© 2022 Federale diensten van de gouverneur. Alle rechten gereserveerd.

Disclaimer en privacybeleid