Langer dan 12 uur naar Nederland?

Ben je van plan om langer dan 12 uur naar Nederland te gaan? Dan moet je vanaf 8 augustus ook als Belg ofwel een vaccinatiebewijs ofwel een 

herstelbewijs ofwel een negatief testresultaat op zak hebben. Een PCR-test mag maximaal 72 uur voor je aankomst zijn afgenomen (max. 48 uur bij een antigeentest).

 

Dit geldt voor iedereen van 12 jaar en ouder, behalve voor een aantal uitzonderingen zoals grensarbeiders en grensstudenten. Iets om zeker in het achterhoofd te houden wanneer je naar onze noorderburen gaat reizen!

Meer info:
 
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederland-inreizen/testbewijs-voor-inreizen-nederland/uitzonderingen

Vogelgriep: bewakingszone

Naar aanleiding van de aanwezigheid van vogelgriep in de gemeente Zoutleeuw, heeft het Voedselagentschap (FAVV) een bewakingszone ingesteld van 10 km rond de haard.

Lees meer »

Risico natuurbrand: code geel

De verwachte hoge temperaturen voor de komende dagen en ook de voorspellingen voor volgende week zorgen er voor dat het risico op natuurbrand toeneemt. Daarom wordt vandaag opgeschaald naar code GEEL.

Lees meer »

Code oranje wegens hitte

Omdat er voor zaterdag temperaturen van 35 graden of meer worden voorspeld, heeft het KMI code oranje afgekondigd voor de provincie Limburg.

Lees meer »

© 2022 Federale diensten van de gouverneur. Alle rechten gereserveerd.

Disclaimer en privacybeleid