1 okt. 2021

Mondmaskerplicht versoepelt vanaf 1 oktober

Vanaf vandaag is het mondmasker in Vlaanderen alleen nog maar verplicht in een aantal specifieke situaties:

– Openbaar vervoer – Stations (binnen) – Luchthavens – Zorginstellingen – Medische contactberoepen – Niet-medische contactberoepen – Evenementen binnen voor meer dan 500 personen waar het Covid Safe Ticket niet wordt gebruikt

 

Wie dit wil kan om veiligheidsredenen ook in andere situaties het mondmasker blijven gebruiken. In de situaties waarbij de sociale afstand niet kan worden bewaard blijft dit zelfs sterk aanbevolen!

Bij ons is EMRIC hier een mooi voorbeeld van. EMRIC staat voor “Euregio Maas-Rijn Incidentbestrijding en Crisisbeheersing”. Het is een uniek samenwerkingsverband van overheidsdiensten die verantwoordelijk zijn voor brandweerzorg, technische hulpverlening, spoedeisende zorg en rampenbestrijding en crisisbeheersing.


Het idee erachter is dat buitenlandse hulpdiensten in een grensregio als de onze soms sneller ter plekke zijn dan de eigen diensten. Als iedere seconde telt, is snelle hulp van levensbelang. En daar zet EMRIC volledig op in, over de landsgrenzen heen!

Risico natuurbrand: code groen

In overleg met Natuur en Bos wordt het alarmniveau voor de Limburgse bossen en natuurgebieden vandaag teruggebracht naar code GROEN. Er is geen bijzonder risico op natuurbrand.

Lees meer »

© 2022 Federale diensten van de gouverneur. Alle rechten gereserveerd.

Disclaimer en privacybeleid