7 okt. 2021

Nationale test BE-Alert komt eraan - al ingeschreven?

Op donderdag 7 oktober gaan steden, gemeenten en provincies in heel het land het alarmeringssysteem BE-Alert testen. In onze provincie doen al zeker 30 lokale overheden mee! En ook wij als provinciale noodplanningsdienst gaan meedoen!

Een overzicht van de deelnemende steden en gemeenten kan je hier vinden: https://www-zdip4yv.sitepreviewer.be/be-alert.


BE-Alert is een gratis dienst waarmee de overheid jou verwittigt en de nodige instructies geeft wanneer er zich in jouw buurt een noodsituatie voordoet. Door regelmatig te testen en de procedures te oefenen zijn lokale overheden beter voorbereid wanneer er een reële noodsituatie plaatsvindt. Uiteraard is het ook een ideale gelegenheid om het alarmeringssysteem nog eens onder de aandacht te brengen en op te roepen om zich voor deze dienstverlening in te schrijven!

 

Daarom: ben je nog niet ingeschreven? Ga dan snel naar https://www.be-alert.be/nl. Ben je wel al ingeschreven? Vergeet niet om af en toe na te kijken of je gegevens nog up-to-date zijn!

Reddingsstrook

De reddingsstrook is bij 4 op 5 bestuurders gekend, maar de praktijk toont aan dat de reddingsstrook nog te weinig gevormd wordt. Lees hier meer.

Lees meer »

© 2022 Federale diensten van de gouverneur. Alle rechten gereserveerd.

Disclaimer en privacybeleid