Wateroverlast: Code oranje

Wegens de voorspelde regen en mogelijke wateroverlast kunnen burgers lege zandzakjes ophalen bij de brandweer. Deze voorraad is enkel bedoeld voor mensen met urgente problemen. We roepen de Limburgers op om zelfredzaam, creatief en solidair te zijn. Mensen kunnen een plank voor hun garage leggen om binnenstromend water te vermijden, putdeksels kunnen verzwaard worden, buren kunnen van elkaar een schup lenen voor het vullen van de zandzakjes. Bij onmiddellijke dreiging van overstroming moeten gastoe­voer en elek­tri­citeit volledig afgesloten worden, zodat de nutsvoorzieningen zelf geen aanleiding zijn voor brand of andere problemen tijdens de evacuatie. Surf naar https://www.risico-info.be/nl/risicos/natuurlijke-risicos/overstromingen om te lezen wat je voor, tijdens en na een overstroming kan doen. De toestand opvolgen kan op https://www.waterinfo.be/.

 

Het noodnummer 1722 wordt geactiveerd en kan gebeld worden voor niet-levensbedreigende hulp (wateroverlast, stormschade…). Zo blijft het noodnummer 112 vrij voor de echt levensbedreigende noodoproepen! #regen#wateroverlast#codeoranje

 

Verdeelpunten zandzakjes in brandweerkazernes:

 
  • Hasselt

  • Sint-Truiden

  • Lommel

  • Bree

  • Genk

  • Bilzen

Reddingsstrook

De reddingsstrook is bij 4 op 5 bestuurders gekend, maar de praktijk toont aan dat de reddingsstrook nog te weinig gevormd wordt. Lees hier meer.

Lees meer »

© 2022 Federale diensten van de gouverneur. Alle rechten gereserveerd.

Disclaimer en privacybeleid